“Ce vrei să te faci când o să fii mare?”

Daniela Vasilescu, președinta Fundației pentru Educație și Vocație

Articol preluat de pe thriveglobal.ro

MyWaY - VD Law

Distribuiti acest articol

Articol preluat de pe thriveglobal.ro

Descoperă programul de consiliere și orientare vocațională MyWaY, o oportunitate pentru tânăra generație de liceeni.

Educația este elementul care contribuie la dezvoltarea armonioasă a individului, ajutându-l să aibă propria opinie și pregătindu-l pentru viață. Este important ca alegerile pe care le faci în drumul către carieră să fie în concordanță cu aptitudinile tale.

Și aici mă gândesc la vocație. Cuvântul vocație vine din latinescul vocare, care înseamnă „chemare”, adică acea voce care scoate în evidență tot ce este mai bun din fiecare individ, acea combinație de talente și abilități pe care le ai și le dezvolți permanent.

MyWaY - Antena 3

De ce un program pentru liceeni, ce aduce nou programul MyWaY?

Programul MyWaY, o inițiativă a Fundației pentru Educație și Vocație, este un program de consiliere și orientare vocațională, o reală oportunitate pentru tânăra generație. Programul este un concept unic pe piața educațională din România, care răspunde nevoii liceenilor de a-și găsi drumul, de a transforma pasiunile în căi de urmat pentru viitoarea lor carieră.

Liceenii care doresc să facă un exercițiu de introspecție, să exploreze și să-și descopere potențialul pot participa alături de alți colegi la acest program. Astfel, vor avea posibilitatea unei imersii directe, nemijlocite, în domeniul profesional pe care și-l doresc. În urma unei testări vocaționale și a unei sesiuni de coaching cu echipa de psihologi, tinerii optează pentru stagii de practică la companii partenere, unde vor avea propria experiență, vor participa la activitățile zilnice din diverse departamente pentru a descoperi ce anume le place și dacă se regăsesc în aceste medii profesionale.

MyWaY - Dell

Programul MyWaY, modulul de vară, s-a desfășurat în timpul vacanței, în lunile iulie și august, și 30 de liceeni s-au înscris și au parcurs toate cele 5 etape:

  • discuție inițială cu psiholog vocațional și consilier educațional;
  • testare vocațională;
  • participare la un stagiu de practică organizat de o companie din domeniul lor de interes;
  • rezultatul testului vocațional și sesiune de feedback;
  • sesiune de mentorat cu executive business coach.

Citește mai mult pe thriveglobal.ro