Ei vor fi profesioniştii de succes ai industriei ospitaliere!

de | iul. 1, 2022 | Erasmus, Noutati

Distribuiti acest articol

„MyWaY to a Career in European Hospitality!” este programul Eramus+ implementat de Fundaţia pentru Educaţie şi Vocaţie în perioada martie – decembrie 2022, împreună cu partenerul său, Euro Education Services.

Proiectul poartă amprenta programului MyWaY, având ca beneficiari direcţi adolescenţi din liceele din judeţul Ilfov, urmărindu-se o campanie de informare prin care se aliniază contextului european de valorificare a cunoştinţelor teoretice într-un mediu practic, dinamic care să le ofere experienţe valoroase pentru traseul lor profesional viitor. Proiectul Eramus+ oferă o oportunitate acestor tineri interesaţi de o carieră în domeniul ospitalităţii, de a deveni profesioniştii unei industrii care presupune implicare, adaptare, atenţie pentru detalii şi servicii de calitate pentru toate tipologiile de clienţi.

Proiectul „MyWaY to a Career in European Hospitality!” a trecut prin mai multe etape de implementare. După selecţia celor 30 de liceeni, grupul ţintă, aceştia au participat la un workshop cu tema „Why to choose a Career in European Hospitality”, unde experți români și internaționali le-au prezentat beneficiile carierei în industria ospitalității, exemple de bune practici și povești de succes. Următoarea fază a fost cea prin care adolescenţii au trecut prin programul MyWaY.

Au urmat două întâlniri, în care beneficiarii direcți ai proiectului au interacționat cu psihologul vocațional și cu consilierul educațional în prima etapă a programului MyWaY. Au fost întâlniri de cunoaștere în care, într-un dialog interactiv, s-au discutat aspecte despre cariera lor viitoare, cum îți alegi un drum profesional de succes, de ce să ții cont atunci când te pregătești pentru un domeniu de activitate. Provocați la jocuri de cunoaștere, dar și de descoperire de sine, tinerii au conștientizat că atunci când îți îndrepți pașii spre viitor trebuie să ții cont de interesele și de pasiunile pe care le ai!

După completarea online a testului vocațional JVIS, au fost redactate rapoarte de evaluare și au avut loc întâlniri individuale între echipa psiholog-consilier și beneficiar pentru feedback și recomandări. „În urma completării chestionarului, mă aşteptam ca rezultatele să îmi arate un scor bun pe matematică, ceea ce s-a întâmplat, dar am avut un procent ridicat pe partea artistic şi comunicativă. Discuţia cu psihologul mi-a reconturat ruta profesională pentru viitor“, ne-a spus Ionuţ Daniel Feraru, la Liceul Tehnologic Doamna Chiajna din Ilfov. La rândul ei, Ana Maria Şandru, de la Liceul Tehnologic “Pamfil Seicaru” – Ciorogarla ne-a mărturisit că „eram convinsă că eu voi studia psihologia şi că voi avea o carieră de succes în acest domeniu. Dar în urma rezultatelor testului vocaţional procentul cel mai mare mi-a indicat domeniul Drept, urmat de Ştiinţe Sociale. Perspectiva asupra propriului meu viitor a prins un al contur!“.

În următoarea etapă a proiectului, au fost susţinute de Preşedintele Fundaţiei pentru Educaţie şi Vocaţie, prof. Daniela Vasilescu, interviurile în limba engleză cu cei 30 de elevi. După acest interviu, au fost selectaţi cei 10 tineri care vor participa la programul de mobilitate în Grecia, în perioada 6 – 13 august, la unităţile de cazare şi restaurante din Riviera Olympus, Grecia, organizate cu spirjinul partenerului nostru, Euro Education Services! În cadrul acestui program de mobilitate vor trece dincolo de uşile unui hotel, vor înțelege cum se organizează un eveniment, ce face echipa de marketing şi vânzări, vor face un tur al locaţiilor cu care sunt încheiate parteneriate şi vor întâlni profesioniști în acest domeniu, dar și tineri ca ei care le vor împărtăși din experiența lor în industria ospitalităţii. De asemenea, va fi o foarte bună ocazie de a-şi perfecţiona cunoștițele de limba engleză şi de a interacţiona cu un mediu cultural European.

O întâlnire cu adevărat specială în cadrul proiectului au avut-o elevii cu Monica Dudoiu – Business & Executive Coach, o sesiune de mentorat deosebit de valoroasă pentru dezvoltarea lor profesională şi descoperirea propriei personalităţi. Tematica acestei sesiuni a urmărit aspecte legate de disciplină, perseverență, dar și de reziliența la provocări intelectuale și afective. Curioşi au întrebat, iar răspunsurile oferite cu deschidere de mentor le-au adus conştientizări şi interiorizări importante pentru conturarea lor ca profesionişti într-o carieră de succes.

În perioada următoare, cei 10 elevi vor beneficia de o pregătire lingvistică, participând la un curs de 5 module online susţinute de partenerul grec cu tema „Noțiuni introductive de limbă, cultură și civilizația greacă”

Proiectul se încheie la sfârșitul anului cu etapa de creare a resurselor educaționale de către cei 10 tineri care au participat la deplasarea internațională: testimoniale video, blog, care vor reprezenta exemple de bune practici pentru colegii lor.

Fie ca drumul spre viitor să aibă la bază cele mai bune şi înţelepte decizii. Împreună pregătim tânară generaţiei pentru a deveni profesioniştii de succes ai industriei ospitaliere!