Orice eșec poate fi transformat într-o oportunitate

de | iul. 16, 2021 | Contributori

Distribuiti acest articol

Cele mai mari cadouri pe care le poți oferi copiilor sunt rădăcinile responsabilității și aripile independenței.” – Denis Waitley.

Întotdeauna am știut ce-mi doresc de la viață. Sunt o femeie veselă, ambițioasă, hotărâtă și autentică care s-a realizat prin forțe proprii. Încă de la vârsta de șase ani mi-am dorit o carieră în magistratură.

Cu abilitățile antreprenoriale m-am născut. Prima afacere am început-o la vârsta de 6 ani. La 11 ani aveam deja prima linie proprie de producție în domeniul tricotajelor. Bunica a fost cea care mi-a conturat personalitatea și m-a învătat ce înseamnă profunzimea și responsabilitatea, să îmi recunosc și să-mi accept atât defectele, cât și calitățile. Familia m-a învățat să mă accept așa cum sunt, uneori departe de perfectiune, să mă adaptez cu ușurință provocărilor vieții și să transform orice eșec într-o oportunitate.

În anul 2010, Comisia Europeană m-a numit Ambasador al Antreprenoriatului Feminin, iar în anul 2011 a primit distincția de Mentor. Misiunea mea de mentor și antreprenor m-a făcut să descopăr voluntariatul la un alt nivel, oferind sfaturi practice antreprenorilor care și-au lansat de curând o afacere.

În anul 2012 a înțeles cât de importantă este implicarea directă a antreprenorilor în motivarea tinerilor de a alege calea antreprenoriatului motiv pentru care am fondat Kids in Business, un program de educație antreprenorială dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani, având ca scop dezvoltarea de către antreprenori a spiritului de inițiativă și antreprenorial în rândul copiilor.

În prezent trăim într-o societate al cărui sistem educațional descurajează valorificarea potențialului fiecărui copil, prin inhibarea creativității, a curiozității de a descoperi și cerceta întrucât accentul se pune mai degrabă pe învățarea mecanică și pe reproducerea fără discernământ a unor noțiuni în loc să se stimuleze gândirea critică și asaltarea profesorului cu întrebări.

Conceptul Kids in Business oferă posibilitatea de a conecta sistemele de învățământ cu economia locală prin participarea voluntară a antreprenorilor reali. Această soluție permite stimularea spiritului de inițiativă și antreprenorial în rândul copiilor și dezvoltarea comportamentelor, având ca scop: creșterea încrederii în sine, adaptabilitatea, dezvoltarea creativității, inovării, responsabilizării, competitivității, capacitatea de a gestiona un proiect, de a cântări rezultatele obținute și, nu în ultimul rând, capacitatea de asumare a eșecului.

De profesie sunt avocat, practician în insolvență și mediator. Compania condusă de mine activează pe piața de insolvență din România și este în top 3 cele mai mari companii de insolvență din țară.

Cheia succesului este să riști, să gândești neconvențional. Convenționalul este inamicul progresului.” – Trevor Baylis