Liceul Teoretic ”Nichita Stănescu”
Scurt istoric și descriere
Unitatea de învățământ funcționează din anul 1966, sub numele de Centrul Școlar Profesional Tehnic și Tehnic de Maiștri, București.
După 1990 primeşte numele poetului Nichita Stănescu, numindu-se Grupul Școlar Industrial ,,Nichita Stănescu”. Poetul vizita instituția noastră de învățământ, fiind prieten cu un profesor al școlii. Pornind de la această prietenie s-a născut ideea de a da instituției de învățământ numele marelui poet. După moartea sa, Mariana Stănescu, sora poetului, şi-a dat acordul în acest sens. Statutul şi implicit titulatura de liceu teoretic îi sunt acordate începând cu anul şcolar 2009-2010, odată cu creşterea standardului calităţii procesului didactic.
În Liceul Teoretic ,,Nichita Stănescu” desfășoară cursurile aproximativ 900 de elevi în învățământul primar, gimnazial și liceal, coordonați de 67 cadre didactice. Elevii Liceului Teoretic ,,Nichita Stănescu” se evidenţiază prin rezultate bune la învățătură, concursuri si olimpiade, spirit inovator, modestie si o ţinuta decentă.
Oferta educaţională tentantă vizează o gamă variată de opţiuni privind individualizarea parcursului şcolar al fiecărui elev în funcţie de competenţe, aptitudini, opţiuni şcolare şi profesionale. Competența si profesionalismul cadrelor didactice au condus la obținerea în ultimii ani a unor rezultate bune la examenele naționale susținute de elevi și la creșterea promovabilității.
Motto: ,,Învățăm împreună- construim un viitor frumos împreună.”
Viziunea Liceului Teoretic ,,Nichita Stănescu”
Fiecare absolvent va atinge potențialul maxim și va fi orientat către traseul educațional potrivit, în funcție de aspirațiile individuale și în concordanță cu nevoile societății
Misiunea Liceului Teoretic ,,Nichita Stănescu”
Dorim promovarea unui învăţământ de calitate, modern si flexibil, adaptat nevoilor elevilor. De asemenea, continuarea procesului de creștere a performanţei şcolii și accentuarea individualităţii liceului, dar și îmbunătățirea imaginii în comunitatea liceelor din București reprezintă obiectivele de viitor ale institutiei noastre.
Ne implicăm în valorificarea potenţialului intelectual şi creativ al întregului colectiv de elevi și de cadre didactice, scopul nostru fiind educarea în spiritul demnității, al toleranței și al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Elevii selectați în proiectul „De la vocație, prin experiență, la performanță”, finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local