“Seară despre psihoterapie la teatru” pentru liceenii FEDEVO

de | feb. 3, 2023 | CONNECTeens - Voluntariat, Noutati

Distribuiti acest articol

“Seară despre psihoterapie la teatru”, primul eveniment CONNECTeens, proiectul iniţiat de Fundaţia pentru Educaţie şi Vocaţie, la care au participat liceeni din comunitatea FEDEVO s-a desfășurat în data de 18 ianuarie 2023 la Teatrul Elisabeta. 

Evenimentul organizat de Pagina de Psihologie, “Seară despre psihoterapie la teatru”, a avut invitaţi deosebiţi, psihologii Diana Stănculeanu, Petronela Rotar și Gașpar Gyorgy, alături de gazda evenimentului, Andreea Brașovean.

Acest eveniment a atras un număr impresionant de participanţi dornici să ia parte la un dialog valoros cu trei dintre cei mai cunoscuţi terapeuţi imago din România. Cei prezenți au avut oportunitatea de a afla de la specialiști cum putem trecem peste anxietatea din viața noastră și cum putem fi prezenți în tot ceea ce facem.

Au fost lansate două volume, „Cum să-ți îmblânzești anxietatea“, una dintre cele mai recente publicații semnate de James Withey și „Darul Prezenței conștiente“, semnat de Caroline Welch, un veritabil ghid de mindfulness. 

„Cum să-ți îmblânzești anxietatea“ prezintă anxietatea, așa cum nu ne-am fi imaginat vreodată, și ne învață să o stăpânim într-un mod ieșit din tipare. Plină de umor, dar și de explicații pe înțelesul tuturor, această lectură are forța de-a ne arăta că putem reuși să trăim cu anxietatea, dacă învățăm să o gestionăm într-un mod corect.

„Darul Prezenței conștiente“ se numără printre cele mai vândute apariții editoriale ale Paginii de Psihologie, fiind scrisă într-un limbaj ușor de urmat și plină de recomandări practice.

În cadrul evenimentului, liceenii FEDEVO au luat parte, într-un mediu cultural, la un panel de discuţii cu teme de interes pentru vârsta adolescenţei. 

„Seară despre psihoterapie la teatru” a fost o experiență valoroasă pentru tineri, aceștia înțelegând conceptul de „mindfulness”, conectându-se cu invitații care au povestit din experiența anxietății din viața lor.

“Pentru mine evenimentul a reprezentat o oportunitate de a înțelege că anxietatea este mult mai comună decât credeam chiar și in rândurile experților în psihoterapie și cum pot să continui să mă bucur de perioada adolescenței chiar si cu anxietatea pe care o simt în majoritatea timpului. Îmi doresc ca aceste evenimente să țintească spre elevii de liceu întrucât prezintă realitatea adolescenților din ziua de azi. Noi ne confruntăm cu multe schimbări și întâmpinăm probleme care uneori par insurmontabile, însă să vezi că și adulții se confruntă cu astfel de probleme este foarte important.”, ne-a împărtășit Harabulă Mara, elevă in clasa a XI – a la Colegiul Național Mihai Viteazul.

Pentru a crește tineri sănătoși și adaptați societății, pe lângă educația oferită de sistemul de învățământ, avem nevoie de educație emoțională și relațională!