

Agendă workshop
Prima activitate din proiectul Erasmus+ “MyWaY to a Career in European Hospitality” o reprezintă workshop-ul „Why to choose a Career in European Hospitality” , 12 mai 2022, la Ghica House – sediul Universității Spiru Haret, ce reunește experți români și internaționali care prezintă beneficiile carierei în industria ospitalității, exemple de bune practici și povești de succes.
La workshop participă cei 30 de elevi selectați în proiect de la următoarele instituții de învățământ:
- Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”,
- Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru”,
- Liceul Tehnologic „Barbu A. Știrbey”,
- Liceul Teoretic „Alexandru Rosetti”,
- Liceul Teoretic „Horia Hulubei”,
- Liceul Teoretic „Ioan Petruș”,
- Liceul Teoretic „Traian Lalescu”,
- Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu”.
Invitații evenimentului sunt specialiști în domeniul ospitalității, temele propuse în sesiunile workshop-ului evidenţiază provocările și punctele forte ale industriei ospitalității, dar şi poveşti de succes ale unor antreprenori români care au reuşit.
Cu sprijinul partenerului proiectului, EuroEducation Services, invitatul special este prof. univ. dr. Gregoris Zarotiadis, Decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Politice a Universităţii Aristotel din Thessaloniki, care sintetizează importanța industriei ospitalităţii europene, a sectoarelor şi departamentelor, a profesiilor din acest domeniu, dar și a oportunităților de carieră.
De asemenea, din partea partenerului grec participă la workshop Thanos Dimitriou, proprietar hotel, director agenţie de turism şi societate de transport care îi va provoca pe adolescenţi la discuţii practice şi role-play-uri.
Specialiștii români care s-au alăturat evenimentului sunt:
- Ioana Bosînceanu, expert în domeniul ospitalităţii, tema „De la o experienţă de vară la o carieră de succes“;
- Diana Dima, expert marketing în turism, tema „Cariera în turism între meserie şi plăcerea de a călători“;
- Valentin Strugaru, proprietar restaurant Maison des Crêpes, împărtăşește povestea de succes a unui business românesc în acest domeniu.
900 – 930 | Primirea și înregistrarea participanților |
930 – 945 |
Prezentare status proiect Erasmus+
Prof. Daniela Vasilescu – Coordonator proiect, Președinte Fundația pentru Educație și Vocație
Prof. Daniela Barbu, Prof. Doina Țecu, Prof. Ștefan Pacearcă – Inspectori școlari Jud. Ilfov
|
945 – 1010 |
SESIUNE 1 ,,Povești de succes”
Valentin Strugaru, proprietar restaurant Maison des Crepes
|
1000 – 1100 |
SESIUNE 2 ,,De Ia o experiență de vară Ia o carieră de succes”
Ioanu Bosinceanu, expert în domeniul ospitalității
|
1100 – 1130 |
pauză
|
1130 – 1200 |
SESIUNE 3 „Cariera în turism între meserie și plăcerea de a călători” – discuții practice
Diana Dima, expert marketing în turism
|
1200 – 1300 |
SESIUNE 4 Prezentare generală a industriei ospitalității europene, a sectoarelor și departamentelor, a profesiilor din acest domeniuProf. univ. dr. Gregoris Zarotiadis, Decan al Facultății de Științe Economice și Politice al Universității Aristotel din Thessaloniki
|
1300 – 1400 |
pauză de prânz
|
1400 – 1500 |
SESIUNE 5 Prezentare internship-uri și oportunități de carieră în industria ospitalității – Q&A
Prof univ. dr. Gregoris Zarotiadis, Decanal Facultății de Științe Economice și Politice al Universității Aristotel din Thessaloniki
|
1500 – 1530 |
SESIUNE 6 „Industria ospitalității” – discuții practice, studii de caz”
Thanos Dimitriou, proprietar hotel, director agenție de turism și societate de transport
|
1530 – 1600 |
Concluzii recomandări
|